Zivis ir viens no veselīgākajiem produktiem un, par laimi, aizvien vairāk cilvēku sāk to saprast. Daudzi jau ir iekļāvuši savā ēdienkartē jūras veltes un tuncis arī nav izņēmums.
Ļoti daudzi ārsti uzstājīgi rekomendē uzturā lietot tunci, taču ir pāris faktori, kas liks jums kārtīgi padomāt pirms šī produkta iegādes. Izrādās, ka tuncis var negatīvi ietekmēt mūsu organismu.
Lasi vēl: Šokējošā patiesība par norvēģu lasi – kad izlasīsi, padomāsi, vai gribi viņu vēl pirkt
Gan svaigā, gan konservētā tuncī ir ļoti daudz olbaltumvielu, omega-3 taukskābju, kas ir ļoti noderīgi veselībai. Taču mēs zinām arī to, ka tuncī ir ļoti augsts dzīvsudraba līemenis, kā arī ārkārtīgi daudz indīgo minerālu, kas var radīt ļoti nepatīkamas sekas mūsu veselībai.
Tuncī atrodas pietiekoši daudz dzīvsudraba, lai tas varētu cilvēku nogalināt. Skumji, ka lielākā daļa jūras velšu satur ļoti daudz dzīvsudraba un metila, kas var radīt ļoti smagus bojājumus centrālajai nervu sistēmai, īpaši, ja tie tiek uzņemti agrā vecumā.
Speciālisti pārbaudīja veikalā, tirgū un citviet cilvēkiem pieejamos tunčus, un atklāja, ka dzīvsudraba līmenis tajos nav pārāk augsts, taču daudzi ārsti tik un tā nerekomendē to lietot uzturā.
Lasi vēl: Šokējošā patiesība par norvēģu lasi – kad izlasīsi, padomāsi, vai gribi viņu vēl pirkt
Zināms, ka tunci zvejo dažādās jūrās un okeānos. Šī iemesla dēļ mēs nezinām, vai tur esošās zivis ir gadījušās netālu no Fukušimas vai dzīvojušas kaut kur Karību rajonā. Pats šausmīgākais ir tas, ka šo kaitīgo vielu maisījums var izraisīt arī vēzi.
Lūdzu, nepārprotiet! Mēs neliekam jums atteikties no šiem produktiem, bet gan informējam, lai jūs paši varat pieņemt lēmumu. Tie, kuriem sava veselība rūp, ņems vērā mūsu sacīto.
Avots: fithacker.ru